Blind Spot

1 2
Use your keyboard’s left and right arrows for fast navigation

2013

Proposal for Winnipeg's Warming Huts at The Forks Competition.  Collaborative team: Josh Coggeshall, Janice Shimizu, Donna Sink, Steven T. Putt and Brian McCutcheon.

Blind Spot will shimmer in the landscape like a heat mirage or a snow flurry - but not quite like either. Its condition is a collection of not-quites: not-quite square but not-quite organic, not-quite metal and not-quite wood, not-quite open but not-quite enclosed, not-quite architecture but not-quite art. The visitor's perception changes constantly upon approaching, moving around, and entering into the structure. AAn initially cold exterior skin gives way to an interior warm in color and material. The interior shaped by program wraps around skaters and pulls away from the exterior form.  Nonetheless, the interior is welcoming, shaped by benches that emerge from wood walls and warmed by a fire pit. Above, sky viewports (and a chimney) allow small flakes to mingle with the warming smoke, not-quite hot and not-quite cold meeting between ground and sky.